Rose Dewitt ♥
Sikap aku.
Monday, 1 July 2013 | 04:23 | 0 weird people

Hi guys. Just now aku nak update tentang perangai aku. Aku simple je :) Perangai aku bila bersama family, cousin nd kawan-kawan berbeza, sangat berbeza :)) Bila dengan family aku akan jujur dengan apa yang aku suka o tak suka tapi bila dengan kawan aku lain, aku tak suka terlalu jujur sebab sometime kejujuran akan merenggangkan sebuah persahabatan. But itu tak beerti aku hipokrit k. Aku just tak terlalu jujur tentang sesuatu yang akan membuatkan seseorang rasa down such as bila dia tanya tentang rupa paras. Aku tak jujur sebab aku bukannya elok and sempurna pun untuk menilai kesempurnaan orang lain.


Okayy jenis aku, aku jarang memulakan sebuah perkenalan but itu bukan bermaksud aku sombong ye, aku just segan+malu nak tegur someone yang aku belum kenal tapi if orang tu tegur aku dulu haa kita akan tahu setakat mana kemesraan aku hee :) Then, aku jenis yang cepat sayang orang cepat jugak benci orang. Aku jugak bukan jenis yang suka berdendam tapi aku akan selalu ingat siapa and apa yang pernah menyakiti or menyusahkan kehidupan aku. Forever. Tapi sometime tanpa sengaja ada jugak tersimpan dendam dekat mereka yang menyakiti tapi yang sure dendam tu tak lama cuma bila aku dah pernah kata benci dekat someone aku susah untuk terima dia lagi as apapun.

Next, aku jenis yang tak suka pendam. Tak kisahlah pasal cinta, benci, marah, kecewa, sedih o whatever memang aku tak suka pendam. Kalau ada kawan aku akan cuba kongsi, tanya pendapat dan segalanya tapi kalau tak ada, aku tahu aku masih ada Allah so just mengadu dekat Dia :) Kalau ada yang tak puas hati then menyindir, jeling or buat aku rasa tak selesa aku akan cuba bertahan selagi mampu tapi kalau dah tak mampu aku akan terus face to face, settle cara baik.

Untuk pengetahuan kalian, aku sangat tidak suka orang yang jenis 'mulut puaka' 'gedik melebihi tahap' ' menipu' ' suka memutar belit cerita' ' meraka-reka cerita' ' kawan makan kawan' 'tidak jujur' and lasttttt 'bermain kotor untuk mendapatkan sesuatu'.

Continue...........
Ramdhan is coming :)
Saturday, 29 June 2013 | 20:23 | 0 weird people
Heyy assalamualaikum stalker hee :) Eh tahu tak lagi berapa hari kita nak puasa? lagi sembilan hari right? Hoho dah tak lama dah kan, dah dekat sangat dah. Yeayyy tak sabar betul nak puasaaa. Serious talk tak sabar nak solat terawih, nak pergi bazar ramadhan dll 

Okay bagi mereka yang belum ganti puasa dipersilakan ganti puasa dengan segera k, tak elok melewatkan puasa ganti :) Ecehh cehh aku pun sebenarnya lewat jugak gantinya tapi kata orang, biar lambat asal buat jangan langsung takbuat kan kan kan? Berdosaaaaa! :)

Emm k baru ingat something. Maybe tahun ni last aku puasa dekat rumah. Itu pun kalau aku masih sempat sambut ramadhan tahun ni laa kan. Em harapnyaa tahun ni tahun depan dan tahun seterusnya aku masih diberi peluang untuk menyambut dan beramal di bulan ramadhan yang mulia itu. I hope :')

Kata orang : Bulan Syaaban ialah bulan menghapuskan dosa dan bulan Ramadhan ialah bulan menyucikan diri dari dosa. So marilah kita sama-sama sucikan diri kita yang penuh dengan dosa yang telah kita lakukan sama ada sengaja mahupun tidak. Mohonlah keampunan daripada Allah, sesungguhnya Dia Maha Pengampun. Then marilah kita sama-sama beramal di bulan ramadhan yang akan datang dengan penuh keimanan kepada Allah cause kata Muslim: “Sesiapa yg berpuasa dgn penuh keimanan kepada Allah, sesungguhnya telah diampuni dosa-dosanya yg lalu.”
To reader, selamat beramal dan selamat menyambut Ramadhan al-mubarak :)

TWILIGHT !
Saturday, 22 June 2013 | 22:48 | 0 weird people



I'm back :)
| 22:41 | 0 weird people

Hi people, good afternoon guysss. I'm backk :) Actually aku taktahu pun nak update pebenda tapi harini terlalu bosan for me. Sangat bosannn k emm :'< Haa untuk pengetahuan kalian ini blogg kedua aku, my first blog telah dinyahkan atas sebab-sebab tertentu. Banyak kenangan, kenangan yang tak perlu d kenang lagi :) 

K sejujurnya aku tak boleh nak menghadap lama skrin laptop ni, kepala aku cepat sangat pening so aku takboleh terlalu panjang untuk bercerita or menaip. So sorry if you guys rasa aku tak perlu buat blog kalau setakat nak update dua tiga perenggan only. If you don't like to read my story just leave k. Thankyou :)

Got to go, kepala sudah pening. I think better I do my homework first. I will continue later. Byeeee. Iloveyou :)



CURRENTLY : Alien(s) 
MOOD : Happy but at the same time I feel so lonely without my old friends. Ohh sadlife :'(


Life Scene
The Author
Hi stalker. Here my stories, love my life. Andai satu masa nanti, akaun ini sepi tanpa kata, berbulan bahkan bertahun, doakan pemiliknya agar tenang di samping Penciptanya ♥


"https://twitter.com/AmniHoneyy